Jump to content


- - - - -

shipflow offset from iges

iges offset shipflow xoffgen cfd

  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 Mr. maruf uddin

Mr. maruf uddin

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 7 posts

Posted 24 May 2016 - 04:21 AM

Shipflow is being unable to create offset during the basic running of shipflow. "xoffgen.exe stopped working" - message is showing. But I can't figure out the problem of my iges file. Why is it occurring? Any help please? 

Attached Thumbnails

  • 1.PNG

  • 0

#2 Jörg

Jörg

    Moderator

  • Moderators
  • 503 posts
  • LocationBerlin, Germany

Posted 24 May 2016 - 09:49 AM

Hi,

 

Difficult to tell without more information (surfaces, fdb model, IGES output, ...). Maybe you can get in touch with Flowtech to find out more details about the problem, probably it is not related to CAESES. I can also see that you are using quite an old version of CAESES (formerly called FRIENDSHIP-Framework), which makes it even harder for us to detect the cause.

 

Best regards

Joerg


  • 1

#3 Mr. maruf uddin

Mr. maruf uddin

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 7 posts

Posted 24 May 2016 - 04:53 PM


 

Hi,

 

Difficult to tell without more information (surfaces, fdb model, IGES output, ...). Maybe you can get in touch with Flowtech to find out more details about the problem, probably it is not related to CAESES. I can also see that you are using quite an old version of CAESES (formerly called FRIENDSHIP-Framework), which makes it even harder for us to detect the cause.

 

Best regards

Joerg

Thanks for your kind reply. Is there any forum of flowtech :( I haven't found any. So why I am asking here. I am in a great fix. Can you please look into this matter since you are an expert. I am providing you more photos of my problem.  I will be really grateful to you. 

 

I got the details in the TaskMonitor: 

 

Conversion completed...

 

Preparing offset path:

Preparing offset input file: container

Preparing offset output file: .stl

Hull type: 0.0

done.

 

XFLOW:OFFSET:YSIGN is changed to -1

 

SHIPFLOW 5.1.00 (Rev. 9136 )

 

Licensed under the SHIPFLOW EDUCATIONAL LICENSE AGREEMENT

--- To be used only in academic education ---

 

xferrm: Error

xferrm: Check output file for further information

Educational license

ERROR: Shipflow core execution failed.

 


 

Attached Thumbnails

  • Capture.PNG
  • 3.PNG

  • 0

#4 Jörg

Jörg

    Moderator

  • Moderators
  • 503 posts
  • LocationBerlin, Germany

Posted 25 May 2016 - 07:16 AM

Hi,

 

Once again, without really seeing the surfaces we cannot give you a guess for the problem (probably the surfaces have some issues or some SHIPFLOW input is not correct etc). I have to say I am also not a SHIPFLOW expert which is the reason why I recommended to talk to Flowtech (try this address: info@flowtech.se). If any of my colleagues have some experience or idea, they will post as well.

 

Sorry for not being able to help more detailed,

Joerg


  • 1

#5 Matthias Maasch

Matthias Maasch

    Moderator

  • Moderators
  • 108 posts

Posted 25 May 2016 - 12:25 PM

Hi Maruf & Joerg,

 

please let us continue the discussion in the following post: Here!

 

Thanks

 

Matthias


  • 1
Matthias Maasch
Service and Support
www.caeses.com
TEL. +49 (0)331 967 66 0
maasch@friendship-systems.com





Also tagged with one or more of these keywords: iges, offset, shipflow, xoffgen, cfd